ΤΟΠΙΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ - IMAGINE

Εμπειρία πολλαπλών αισθήσεων


Είναι από όλους παραδεκτό ότι, άνθρωποι με κάποιες αναπηρίες, για να αναπληρώσουν τις αδυναμίες τους, συνήθως αναπτύσσουν τις αισθήσεις τους, έτσι οι τυφλοί μπορούν να αισθανθούν τις δονήσεις του εδάφους και των τοίχων, οι κωφοί έχουν ανεπτυγμένη όραση κλπ.

Προσεκλήθην να παραστώ στην πρωτότυπη παράσταση της ‘Εστίας Θεάτρου Βόλου Ερινεώς’, η οποία πραγματοποιήθηκε την 16η Ιανουαρίου στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Βόλου, και το ταξίδι αυτό από το Ισραήλ στον Βόλο απεδείχθη μια ανέλπιστη εμπειρία.

Δεν ομιλώ αλλά και ούτε καταλαβαίνω την Ελληνική γλώσσα, αλλά αυτές οι τρείς ώρες  εμπειρίας από την όλη παράσταση, σκηνοθετημένη από τον πολυτάλαντο, υπερευαίσθητο και πραγματικά ευρείας αντιλήψεως διευθυντή κύριο Γιάννη Τράντα, υπήρξε μια μοναδική εμπειρία.

Η ερμηνεία των ηθοποιών με τους γρήγορους μονολόγους, ο εξαιρετικός φωτισμός της σκηνής και προ πάντων η θαυμάσια μουσική, πραγματικά με συγκίνησαν.

Ο μαέστρος κύριος Πέτρος Δουρδουμπάκης με την θαυμάσια ορχήστρα του, καθώς και η βελούδινη φωνή της κυρίας Χριστίνας Μαραγκόζη, έσπειραν στην καρδιά μου έναν σπόρο ευτυχίας και αισιοδοξίας.

Αισθάνομαι ευτυχής που είχα την ευκαιρία να παραστώ σε αυτό το αριστούργημα.

Είμαι πραγματικά υπερήφανος που συνάντησα αυτό το θαυμάσιο γκρουπ των ταλαντούχων ανθρώπων.

Τελειώνοντας, αισθάνομαι υπερήφανος θεωρώντας τον εαυτό μου φίλο του κυρίου Γιάννη Τράντα δημιουργού της υπέροχης αυτής παράστασης.  

Gal Cohen 
Οικονομολόγος - Μάναντζερ
Iσραήλ.